cityswimzwolle

Zwemmen en een triatlon

Zwemmen en een triatlon

Vanaf jongs af aan leer je hoe je moet zwemmen, dit is van belang omdat je dit nodig hebt. Op deze manier kan je niet verdrinken als je bijvoorbeeld in het water bent. Daarnaast vinden sommige mensen het ook gewoon leuk om veel te zwemmen. Dit komt doordat jij je ook anders aanvoelt als je in het water bent. Zo kan jij je licht voelen en kan je makkelijker bewegen. Ook doen mensen aan zwemmen omdat het gezond voor je is en je hier veel profijt uit kan halen. Als je veel ervaring hebt met zwemmen kan je er ook voor kiezen om mee te doen met een triatlon, dit is heel zwaar en hier heb je een goede voorbereiding voor nodig.

Wat is een triatlon?

Een triatlon is een combinatie van drie sporten die behoorlijk zwaar zijn. Zo vallen zwemmen, hardlopen en wielrennen hieronder. Deze drie sporten moet je dan alle drie kunnen doen en redelijk wat ervaring in hebben. Bij een triatlon moet je een parcours afleggen van ongeveer 50 kilometer, hierbij zijn alle 3 de sporten in het parcours verdeeld. Zo kan het zijn dat je 40 kilometer moet fietsen en 2 kilometer moet zwemmen. De rest moet je dan bijvoorbeeld afmaken door hard te lopen. Door dat een triatlon een combinatie van 3 sporten is kan dit heel zwaar zijn. Dit komt doordat je niet met een ding het kan afmaken, maar elke keer moet veranderen van ritme. Voor een triatlon moet jij jezelf goed voorbereiden en moet je hier enkele maanden van tevoren mee beginnen.

De juiste uitrusting voor
een triatlon

Als je kijkt naar de voorbereiding van een triatlon moet je natuurlijk ook kijken naar je uitrusting. Zo heb je voor het wielren gedeelte natuurlijk een goede wielrenfiets nodig. Deze kan vaak duur zijn en online kan je goed kijken naar de verschillende fietsen. Het is van belang dat je een fiets kiest van een hoge kwaliteit. Zo kan hij lekker fietsen en onderweg niet kapot gaan. Daarnaast kan je kijken naar de kleding die je draagt tijdens een triatlon. Het is vooral handig dat je iets draagt wat je bij alle 3 de sporten kan gebruiken. Zo hoef je niet als je bijvoorbeeld klaar bent met zwemmen jezelf om te kleden voor het hardlopen. Het hebben van een trisuit kan dan van belang zijn. Zo heb je voor alle 3 de sporten de juiste kleding en hoef je niet tussendoor van kleding te veranderen. Dit geeft je dan ook meer tijd om de triatlon te winnen.

christopher-eden-ov0caEZKBsY-unsplash (1)

MEER TE WETEN KOMEN

grachten
goede doel
zwemuitrusting