cityswimzwolle

Zwemmen voor het goede doel

Zwemmen voor het goede doel

Veel mensen vinden het leuk om te zwemmen. Je leert op een jonge leeftijd al hoe je moet zwemmen, dit is van belang zodat je niet kan verdrinken. Op het nieuws hoor je dan ook vaak dat er een kind is verdronken omdat hij of zij niet kan zwemmen. Daarnaast zwemmen ook veel mensen omdat ze het een leuke sport vinden. Zo kunnen ze hun stress kwijt door middel van een stuk te gaan zwemmen. Daarnaast heeft zwemmen ook een positief effect op je lichaam en is het gezond voor je. Tegenwoordige heb je ook veel zwem clubs die zwemmen voor een goed doel. Zo proberen ze geld te verzamelen voor bijvoorbeeld een goed doel zoals KWF-kankerbestrijding.

Waar kun je zwemmen voor een goed doel?

Je kunt in principe altijd zwemmen voor een goed doel. Dit kan je namelijk in je eentje doen, zolang je maar mensen hebt die je ook sponsoren. Zo kan je online zeggen dat je wilt zwemmen voor een goed doel en kan je vragen aan mensen om je te sponsoren. Hierdoor kan je geld krijgen door een prestatie te voeren waarbij je bijvoorbeeld gaat zwemmen. Als je niet weet hoe je dit moet organiseren kan je ook kijken online naar andere zwemacties voor een goed doel. Zo heb je er hier heel veel van en kan je ook meedoen aan een zwemactie voor een goed doel. Dit kan dan op verschillende plekken zijn en kan het in een zwembad zijn, maar ook in een groot meertje. Het is wel van belang dat je controleert dat de actie rechtmatig is en dat het geld niet voor andere dingen wordt gebruikt.

Gevaren bij het zwemmen

Als je gaat zwemmen moet je ook kijken naar de gevaren die er zijn. In een zwembad denk je vaak dat je veilig bent, maar kan het ook zijn dat je juist hier in de problemen kan komen. Zo kan het zijn dat je onder water vast komt te zitten in een onafgesloten afzuiger en kan dit vervelend zijn. Daarnaast kan je ook kijken naar het zwemmen in een rivier en de gevaren hiervan. Zo heb je in een rivier altijd een stroming en kan je hierin terecht raken als je aan het zwemmen bent. Het is dan ook moeilijk om uit een stroming te komen en is het beter dat je helemaal niet hierin kan komen. Zorg er altijd voor dat je niet te ver gaat zwemmen in een rivier, maar juist dicht bij de oever blijft.

delphine-ducaruge-7DgLMKBJmdo-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

triatlon
grachten
zwemuitrusting