cityswimzwolle

Zwemmen door de grachten,
waar moet je op letten?

Zwemmen door de grachten,
waar moet je op letten?

Zwemmen is een leuke hobby en veel mensen doen dit dan ook. Je kan zo goed je vrije tijd besteden en een lekker stuk zwemmen. Daarnaast is het ook nog eens gezond voor je en heeft het veel positieve effecten op je lichaam. Zo kan je stress verdrijven uit je lichaam door te zwemmen en kan je veel calorieën verbranden tijdens het zwemmen. Daarnaast kan je door zwemmen je spieren versterken en is het fijn dat je door zwemmen ook bijna alle spieren gebruikt die je hebt in je lichaam. Daarnaast wil je ook kijken naar waar je gaat zwemmen, dit kan dan in een meertje zijn, maar ook in een zwembad of door de grachten.

Gevaren zwemmen door de grachten

Als je gaat zwemmen door de grachten in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht moet je goed kijken naar de gevaren die er zijn. Ten eerste is een gracht vaak niet heel schoon en kan dit slecht zijn voor je gezondheid. Kijk dus eerst heel goed naar een gracht en kijk of deze goed schoon is. Daarnaast moet je oppassen voor verschillende voorwerpen die er in een gracht kunnen liggen. Zo is het zo dat in Amsterdam veel fietsen in de gracht worden gegooid. Als je dan gaat zwemmen door de grachten kan het vervelend zijn als je een fiets raakt met je been. Hier kan je goed verwond door raken en kan dit slecht zijn voor je lichaam natuurlijk.
Ook is het gevaarlijk om in een gracht te springen, zo zijn sommige plekken in een gracht ondiep en kan je hierdoor ook pijn krijgen door erin te springen. Een goede tip is dan om op het internet te kijken naar fijne grachten waar je goed in kan zwemmen.

Andere plekken waar je goed
kan zwemmen

Als je niet zo van de grachten houdt kan je ook kijken naar andere plekken. Een zwembad is al snel de juiste keuzes omdat je hier in schoon water kan zwemmen. Daarnaast is het ook veilig omdat er altijd iemand overzicht houdt over je, dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld met je kinderen gaat zwemmen. Als je een zwemmer bent met redelijk wat ervaring kan je ervoor kiezen om in de zee te gaan zwemmen. Hier moet je wel oppassen voor eventuele gevaren die op kunnen duiken. Een stroming kan bijvoorbeeld een gevaar voor je zijn omdat je hier niet makkelijk uit kan komen.

john-fornander-G-QUgli6re0-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

triatlon
goede doel
zwemuitrusting